"לדלג מרחבת הריקודים אל היציע ובחזרה" – מיומנות מפתח בניהול עכשווי

גם בשגרה, מנהלים נדרשים לתכנן קדימה, לשמור על רמות ביצוע ואפקטיביות גבוהות, לדאוג למחוברות של העובדים, לפתח אותם ולייצר שיתופי פעולה מניבים. בעת הזו, יותר מתמיד, חשוב להשקיע בדרג הניהולי ולרענן כלים ומיומנויות על מנת לאפשר להם להוביל את ההון האנושי קדימה ביעילות. בכתבה זו בחרנו להציג כלי ניהולי פרקטי שיכול לייצר יתרון משמעותי בקרב המנהלים, ולסייע להם לנווט את הצוותים קדימה בחכמה.

פרספקטיבה תוך כדי תנועה:

בתקופה דינאמית זו, נחוצה לנו היכולת לקבל פרספקטיבה בזמן אמת, תוך כדי העשייה וההתרחשויות. מיומנות ניהולית, המכונה, "לעזוב את רחבת הריקודים ולעלות על היציע" (חפץ ולינסקי, מנהיגות במבחן, 2007). דימוי זה של חפץ ולינסקי בא לתאר פעולה של התרחקות בעיצומה של פעולה, כדי לשאול את עצמנו "מה בעצם קורה כאן?".

 

כאשר המנהל נמצא בתנועה מתמדת בין רחבת הריקודים, שם קורים הדברים, אל היציע וחזרה, הוא מאפשר לעצמו מרחב ומרחק משמעותיים כדי להבין מה מתרחש מזווית ראיה שונה וחדשה. עצם ההתרחקות מהמתרחש, אימוץ עמדה של התבוננות והקשבה לתהליכים, לדינמיקות, להשפעה של המנהל עצמו על המתרחש, וחזרה אל "רחבת הריקודים" עם תובנות ונכונות להערכות מחדש בהתאם לתובנות אלו, יש בה מיומנות מפתח בעידן הנוכחי.

זה עידן שבו מנהלים נדרשים לתכנן קדימה, לבצע הערכות מצב תדירות ולהיות נכונים לזנוח את תוכניות האתמול לנוכח קריאת המצב הנוכחית. מנהלים נדרשים לאמץ עמדה של ניסוי וטעיה (Test-&-learn) ולהגיב במהרה. כאשר המנהלים שקועים בעשייה, כיבוי שריפות, טיפול במשברים וחתירה לביצוע, הם דוהרים קדימה, ודהירתם מעלה אבק שמקשה להם לראות בבהירות מה מתרחש או לשקול כיוון אחר. עלייה על היציע, מאפשרת לאבק לשקוע, לדברים המתרחשים להתגלות ולאופק להפוך בהיר יותר.

המנהלים בארגון צריכים מרחב ומרחק משמעותיים כדי להבין מה מתרחש מזווית ראיה שונה וחדשה.

ומהיציע למרחב הארגוני

כאשר אנחנו מיישמים תוכנית פיתוח מנהלים בארגון, אנחנו בעצם בונים למנהלים מרחב לעצירה ולהתבוננות. מרחב שבו הם מתרגלים, הלכה למעשה, את המיומנות החשובה של עלייה על היציע: לחקור את סגנונם הניהולי, להבין איך הם משפיעים על הצוות, מה מניע את העובדים, את מי צריך לשמר, לחקור תהליכים קיימים, מערכות יחסים עם ממשקי עבודה, לזקק את הכיוונים אליהם הם רוצים להוביל את היחידה הארגונית שלהם, ולבחון את המצב המצוי אל מול המצב הרצוי. מפגשי התוכנית הם בעצם walk the talk של מיומנות המפתח הניהולית הזו. עבור המנהלים עצירה כזו תוך כדי העשייה היום יומית העמוסה הינה אקט ניהולי משמעותי ובעל ערך.

תכניות פיתוח המנהלים שלנו ב- AL Consultants מביאות לידי ביטוי כמה עקרונות מנחים מרכזיים:

  1. תהלך – תכנית פיתוח המנהלים שלנו היא מסע משותף של מספר חודשים עם המנהלים, שבו מתאפשרת למידה, ניסוי וטעיה והטמעה.
  2. התאמה לקונטקסט הארגוני – בבניית התוכנית, בתהליך האבחון ותוך כדי התכנית אנחנו מקפידות להיות עם אצבע על הדופק לגבי מה שקורה בארגון ולהביא את הקונטקסט הרלוונטי והאתגרים הספציפיים לתוך התכנית.
תהליך- תכנית פיתוח המנהלים שלנו היא מסע משותף של מספר חודשים עם המנהלים

3. שותפות עם מנהלת ה-HR – שיתוף פעולה רציף עם מנהלת ה-HR לאורך התהליך, במטרה לייצר חיבור למתרחש בארגון, לצרכים של המנהלים, והתאמה מיטבית של התוכנית למציאות הארגונית.

4. חוויה – ידע – פרקטיקה – שלושה צירים השלובים בתוכנית פיתוח המנהלים שלנו, וכוללים למידה התנסותית של המנהלים, חשיפה לידע הרלוונטי והחדש ביותר ותרגום לכלים וצעדים פרקטיים ליישום בחיי היום-יום הניהוליים.

5. פיתוח מודעות עצמית – במהלך התוכנית המנהלים מעמיקים את היכרותם עם סגנונם האישי, עם חוזקות אישיות ועם אזורי שיפור אישיים, תוך תהליך גיבוש של תפיסת תפקיד ניהולית קוהרנטית.

זכרו, חוקי משחק חדשים בזירה הארגונית מצריכים גם מהמנהלים שלנו לאמץ מיומנויות עדכניות במהירות כדי להוביל את הארגון בהצלחה ליעדיו. נשמח לסייע לכם להחליט איזה הליך יתאים לארגון שלך ולאנשיו ולסייע לך לבנות תכנית פיתוח מנהלים אפקטיבית.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30