מעבירה הלאה את ההבטחה

את הקריירה שלה התחילה אריאלה כשופליסטית ומלגזנית. לאחר מכן עבדה במפעל של אלמנטים טרומיים מבטון ולאחר כמה שנים קודמה להיות מנהלת הייצור והמשלוחים של המפעל. כאדם ששואף להתקדם ולממש את עצמו בתחומים שונים, עזבה את המפעל והחלה בקריירה בתחום הביטוח. היא החלה כמפקחת בחברת כלל ביטוח ולאחר 8 שנים פתחה את סוכנות הביטוח שלה. היום היא מעסיקה 15 נשים ונמצאת בתהליכי צמיחה עסקיים כל הזמן.

לשאלה "מה החזון הניהולי שלך" אומרת אלפאסי שהיא לא בטוחה שאפשר לענות על השאלה הזו: "אני משתדלת לייצר סביבת עבודה אחרת, שונה מהמקובל, סביבת עבודה מעצימה, שמאפשרת לכל עובד להגשים את עצמו. חשוב לי שהעובדים יראו את העסק הזה כעסק הפרטי שלהם אבל לא כסיסמא. באמת, אני רוצה שדרך הבמה של העסק הזה הם יוכלו בעתיד להקים עסק פרטי משלהם".

להעביר את האחריות לעובדים

החזון הניהולי של אלפאסי מעורר שאלות: "את למעשה יוצרת לעצמך תחרות. את לוקחת עובדים בלי ניסיון, מכשירה ומממנת להם את הלימודים ואחר כך עוד עוזרת להם להקים עסק פרטי באותו התחום?".

אלפאסי מסבירה שהיא עושה זאת כי היא רוצה עובדים מקצועיים אצלה במשרד: "אני רואה בזה עזרה למערכת ולא תחרות. העובדת נתנה לי את חלקה ועכשיו היא יוצאת לדרכה. גם אני נמצאת איפה שאני נמצאת היום כי אנשים עזרו לי וראו בי הבטחה ואני רוצה להעביר את זה הלאה. הדרך שלי היא הרבה פעמים להעביר את האחריות לעובד. אני מבקשת תשובות מהעובדים ומתייעצת איתם. ככה אני מייצרת נאמנות למקום העבודה. העובדה שאת נותנת לעובדים יותר, יתגמל אותך בהמשך ויחזיר לך big time, לאורך זמן בנאמנות ובאחריות שלהם למקום העבודה".

היא מוסיפה ומסבירה שאין לה קווים אדומים בנוגע למה שהיא נותנת לעובדים: "עובד יכול להיכשל כמה פעמים ולעשות טעויות, אני אמשיך לתת לו הזדמנויות אם ארגיש שהוא משתדל ורוצה להצליח. אבל יש לי קו אדום במידה ועובד יפגע באמון שאני נותנת בו. למשל, חבלה במקום העבודה, בלקוחות ואפילו במצב הרוח. עובדים למשל, שאני מרגישה שאין להם את המחויבות להצלחה או שהתפישה הערכית שלהם שונה מרוח החזון הניהולי שלי, למשל עובד שיתחשבן כל הזמן, לא אהיה סבלנית לזה".

אחרי שאנחנו מסיימות את הקפה פורסת בפני אריאלה גם את המשנה הפמיניסטית שלה. לטענתה היא מעדיפה לעבוד רק עם נשים ולטפח אותם: "לגברים יש יותר הזדמנויות מלנשים, במקומות עבודה אחרים". היא אומרת בתגובה לשאלה, מדוע היא עובדת רק עם נשים, "לנשים עובדות שהן גם אימהות מתייחסים בהתאם. אני רוצה לתת לנשים את ההזדמנות להתוות לעצמן קריירה שתספק אותן. להוציא אותן ממצב של שכירות ולאפשר להן לצאת לעצמאות ולמימוש עצמי, דרך מקום העבודה הזה. אישה שתרצה להתקדם זו הצלחה שלי. יותר מזה, חשוב לי לא לשמר אותן במצב של פקידות, לתת לה שכר גלובאלי וזהו".

כולם יוצאים מורווחים

כחלק מתפישת העולם הזו, אריאלה בונה עם כל עובדת מתווה חזוני ולפי רצונותיה של העובדת היא מסייעת לה להגשים אותו. הסיוע הוא בראש ובראשונה כלכלי, אך בעיקרו רגשי. כיום היא מממנת לארבע עובדות את לימודי הביטוח ובנוסף היא רגישה לצרכים ולרצונות של כל אחת להתפתחות האישית שלה: "אני גם מאוד רגישה לצרכים המשפחתיים ולתקופות חיים של נשים: הריון ולידה, חופשת לידה, ילדים חולים בבית ובכלל חיי משפחה", היא מוסיפה.

"האם את מרגישה שגדלת כמנהלת? שהיום את מנהלת עובדים אחרת מבעבר?"

"בהחלט" היא עונה שוב נחרצת. "היום אני מנהלת טובה יותר מאשר הייתי פעם כי אני פחות לוחמנית ובאה ממקום פתוח ובטוח מאשר ממקום של חוסר ביטחון וטכנוקרטיות. היום אין לי בעיה להגיד אני לא יודעת ולחפש תובנות אצל העובדות. למשל, אני יכולה לשבת עם עובדות האלמנטארי ולחשוב ביחד על נהלי עבודה שנוחים להם ונכונים לארגון. פעם למשל הייתי אומרת שככה נכון לעבוד ולצפות שכך זה יהיה. העובדות שלי היום לוקחות אחריות גדולה יותר על העבודה שלהן בעקבות דרך הניהול שלי. ואני חושבת שכולן מרוויחות מזה בסופו של יום".

התפיסות הניהוליות שמביאה אריאלה אינן נפוצות בעולם העבודה ומסקרן אותי לדעת מה הביא אותה להיות אמיצה מספיק ליישם את תפישת העולם המתקדמת הזו בעסק הפרטי שלה. כמו פסיכולוגית טובה, חזרתי איתה לילדות ושאלתי אם יש דמויות שמהן הושפעה:  "גדלתי בבית שבו אמא שלי עשתה את הכול, היא גם צבעה את הבית וגם ניקתה. גם אני וגם שלוש הבנות שלי מאמינות שאפשר הכול. אין דבר כזה שאי אפשר. אין אצלי את העניין של האישה הקטנה בבית. גם אף פעם לא הסתכלתי על החיים שלי אם אני עושה פחות או יותר מגבר. הייתי שופליסטית ומלגזנית ועבדתי במפעל של אלמנטים טרומיים מבטון. אני רוצה לעזור לנשים אחרות להגיע לאן הן רוצות ויכולות להגיע". רגע אחרי התשובה הרצינית והפוסט פמיניסטית הזו היא מוסיפה בחיוך: "אני חולת טלוויזיה ותמיד ראיתי את הנשים המצליחות האלה עם החליפות היפות והתיק הקטן שעושות שינויים בעולם. כזו רציתי להיות".

רוצה להתקדם? צרי קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30