קמים מכסא הנוחות

בחודש שעבר יצא לנו במשרד להיות נוכחות במספר כנסים גדולים.

מעבר לכך שהכנסים היו מרתקים בצורה יוצאת דופן ואין ספק שלמדתי מהם הרבה, נכנסתי אליהם עם מטרה מרכזית ברורה, להכיר לקוחות חדשים.

פשוט לא? זהו, שלא ממש.

ברגע שנכנסתי לכנס פתאום הכול נראה כל כך גדול. האנשים, הבגדים שלבשו, המקום, במות שהרצו עליהם. המחשבה הראשונה שעלתה לראשי הייתה. "אוקי, אני אשב כאן בצד, אקשיב לי להרצאות המעניינות, לא אעמוד בדרכו של אף אחד ואף אחד לא יעמוד בדרכי".

המחשבה השנייה הייתה: "הילה, את הולכת לדבר כאן עם כמה שיותר אנשים וליצור כמה שיותר קשרים. את הרי בחורה סופר חברותית. ברור שהכי נוח לשבת בצד אבל את חייבת לצאת מאזור הנוחות שלך".

אני צריכה לספר לכם איזו מחשבה בסופו של דבר גברה?

מה אתה? ריאקטיבי או פרואקטיבי?

סטיבן קובי בספרו המומלץ "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד", מחלק את כלל האנשים לשני טיפוסים מרכזיים. הטיפוס הראשון הוא ריאקטיבי, מושפע באופן מלא מהסביבה, מגיב אליה בלבד וחסר השפעה עליה. הטיפוס השני הוא פרואקטיבי, משפיע על המציאות ומאמין בכוחו לשנות אותה.

הוא מסביר שהריאקטיביים נשלטים על ידי דאגות וחששות שלרוב משתקים אותם מעשייה, ואילו הפרואקטיביים מתמקדים בדברים החיוביים שהם מסוגלים לשנות ומרגישים בעלי תחושת שליטה על עתידם.

כל יציאה מאזור הנוחות שלנו מכריחה אותנו להשפיע על המציאות. זאת משימה לא פשוטה שלרוב מלווה בלא מעט חששות.

יש נוחות אין התפתחות

קחו רגע ונסו להיזכר בתחושות שלכם כשהעברתם הרצאה ראשונה באנגלית, כשהגעתם ליום ראשון בעבודה חדשה, כשניהלתם ישיבה רבת משתתפים או כשהרציתם מול בכירים. כל אלה מאופיינים בדבר אחד- החלטה לצאת מאזור הנוחות, להתגבר על החששות, להיות פרואקטיביים ולהמשיך הלאה.

אני רואה את זה בצורה בולטת עם נציגי מכירות שאני מלווה ברגעים הראשונים שבהם הם נדרשים לפנות ללקוח. יש להם סימן שאלה על הפנים: מה אומרים? איך אומרים? למה שבכלל יקשיבו לי? מה אם חס וחלילה אקבל דחיה?

אצל מנהלים זה נפוץ יותר בצעד עסקי חדש שעושים, שינויים שהעסק עובר והסתגלות של העסק, בין אם מרצון ובין אם לא, למציאות המשתנה. העניין הוא שאם לא נצא מאזור הנוחות שלנו, לעולם לא נתפתח, לא נגדל, לא נשתנה ובעיקר נדרוך במקום. אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם ולעובדים שלכם לצאת מאזור הנוחות ולהפוך לפרואקטיביים יותר בעבודה.

אל תלחצו מהלחץ

קבלו את העובדה שתהליך של יציאה מאזור הנוחות כולל בתוכו חששות, פחדים ולחצים. אל תתנגדו אליהם, קבלו אותם כחלק טבעי מהתהליך והיו מופתעים לגלות שדווקא להרפות ולא להיאבק בחששות גורם להן להתפוגג במהירות.

הכניסו מחשבה חדשה וחיובית

לצד הלחץ והחששות אמרו לעצמכם מחשבה הפוכה לחלוטין ממה שעולה באוטומט. לדוגמה, לפני שינוי עסקי יתכן שהחששות יגיעו בצורת מחשבות כגון: זה גדול עליי, אני לא מסוגל ומה עם אכשל? אמרו לעצמכם: זה קטן עליי, עשיתי דברים דומים בעבר, לא סתם הגעתי לאן שהגעתי, אין שום סיבה שאכשל.

תפעלו

זה נחמד ונעים להיות בעולם הרגש והמחשבות, מי כמוני יודעת הרי בחרתי במקצוע שכל כולו רגש ומחשבות. ועם זאת יש רגעים שפשוט הגיע הזמן לפעול, לשים את חליפת הצלילה ולקפוץ למים. לרוב, בשלב זה שוחים ולפתע מגלים- שהכול הרבה פחות מפחיד משנראה בהתחלה ויותר מכך – אתם מצליחים מעבר למה ששיערתם.

למדו מכל צעד וצעד

מהאופן בו תיארתי את הדברים ניתן לחשוב שהחיים שלנו ממש פשוטים, פשוט תקפוץ למים והכל יסתדר משם. אז זהו שלא. לעיתים הדברים עובדים טוב, אבל לא ממש כמו שחשבנו. וגם ממצבים שבהם הכול עבד מעולה יש ממה ללמוד. קודם כל היו גאים בעצמכם- יצאתם מאזור הנוחות – כל הכבוד! עכשיו שבו וחישבו: מה היה טוב בכל התהליך? מה הייתם רוצים לשנות? ומה תיקחו אתכם הלאה ליציאה הבאה מאזור הנוחות?

ואם היציאה צרה וקשה מדי, תוכלו להתקשר אלינו שנעזור

בהצלחה

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30