גיבוש עובדים בארגון: אני כאן בגלל החבר'ה

מנהל משאבי האנוש של גוגל, לסלזלו בוק, סיפר לאחרונה כי למעלה משליש ממאה העובדים הראשונים של גוגל עדיין עובדים בחברה גם בימים אלו ממש. הוא הסביר שהנתון הזה מפתיע במיוחד כי מבחינה כלכלית, בעקבות הנפקת החברה, אותם עובדים למעשה לא צריכים לעבוד עוד יום אחד בחייהם.

כשנשאל בוק, במסגרת פאנל שערכה חברת בלומברג מה הסוד של שימור אותם עובדים, הוא הסביר שהגורם החשוב ביותר הוא איכות העמיתים לעבודה. כלומר, אותם עובדים יישארו אם הם חשים שמדובר בסביבה איכותית, נעימה ומפרה. "יותר מכך, אם כיף להם לשבת בהפסקת הצהריים, אם יש להם בדיחות אישיות ושפה משותפת כנראה שהם יישארו הרבה יותר בחברה", הוא הסביר.

אחוות לוחמים עם הקולגות

אם אתם אנשי ניהול או משאבי אנוש, אני בטוחה שאחת הסוגיות שמעסיקות אתכם בלי הפסקה, היא איך לשמר את העובדים הטובים שלכם. בטח כבר חשבתם על טכניקות כמו: העלאת שכר, הבאת תמריצים, הכנסת פלייסטיישן להפסקת הצהריים וכד'. אם אתם קוראים את הכתבות שלנו, כמו ״חמש דרכים לשמור על זוגיות טובה (עם העובדים שלנו)״ ו״העובד מחפש משמעות״, אז בטח אתם גם יודעים שיצירת מוטיבציה פנימית אצל העובדים שלכם, הרבה יותר משמעותית מהתמריצים החיצוניים.

אבל הסוד הגדול טמון באנשים. זה מזכיר לי מנהל לו ייעצתי בעבר שלא היה מרוצה ממקום העבודה שלו. היו הרבה דברים שגרמו לו חוסר שביעות רצון, הוא הרגיש שאין לו יכולת השפעה מספקת, ושלא מספיק 'סופרים' אותו בהנהלה הבכירה. כששאלתי "אז למה בעצם אתה נשאר?" הוא הצביע על שלושה קולגות שלו ש"עושים לו את היום". הוא דיבר על 'אחוות לוחמים' משותפת ביניהם שבזכותה הוא מוכן לספוג את השאר.

אבל איך עושים את זה? איך אנחנו כמנהלים יכולים לשפר את הסביבה הבינאישית של העובדים כך שירצו להישאר בחברה יותר? כמה פעולות פשוטות יכולות לעשות את כל ההבדל.

השקיעו בגיוס

לפעמים מפתה לגייס עובד שלא נראה לנו ב-100% מתאים לאופי החברה, במיוחד אם המשרה פתוחה כבר המון זמן או אם יש לחץ מלמעלה. אמירות כמו "הוא בטח ישתלב כבר", "נשים אותו בצוות חזק" לא תמיד יעזרו. הכנסת עובד שלא מתאים או לא מספיק איכותי, יובילו להורדת מוטיבציה בקרב כולם, גם אם אותו עובד ישתפר בסופו של דבר.

צרו תרבות ארגונית

בהמשך לנקודה הקודמת, חשוב לייצר תרבות ארגונית חזקה בה ידוע שרק הטובים ביותר מגיעים לעבוד בחברה ואין פשרות בגיוס. תרבות כזו תייצר גאוות יחידה ותחושת שייכות בקרב העובדים. אם אתם רוצים עוד הרחבה על החשיבות העצומה של תרבות כזאת, קראו כאן.

גיבוש זו לא מילה גסה

לא, אתם לא מש"קית חוויה אם אתם מארגנים יום כיף לעובדים שלכם ואין סיבה לזלזל בכלי החשוב הזה. פעולות גיבוש ויציאה מהשגרה תורמים ליצירת חברויות והווי משותף, יוצרים קשר חזק בין אנשים ותורמים רבות לתפוקות במשרד.

דאגו לשיתוף בידע

כדי שעובד איכותי יידע שהקולגות שלו איכותיים גם כן, חשוב שתצרו פלטפורמות לשיתוף בידע, ללמידה ולהפריה הדדית. דוגמה מצוינת לכך היא מתודה של למידת עמיתים עליה תוכלו לקרוא כאן. השיתוף, הלמידה ההדדית ועבודת הצוות יוצרים חברויות עמוקות, סיפוק ואווירה טובה יותר.

בהצלחה!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30